Kuha tanya
Tartalom
 
Szállás

Felújítás miatt átmenetileg nincs szállásunk. 

Bővebben itt...      (katt a felíratra)

 
A mi kecskesajtunk!

KATT A SAJTRA!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Amit a sajtról tudni kell!
Amit a sajtról tudni kell! : A sajtok előkészítése felhasználásra

A sajtok előkészítése felhasználásra

  2003.08.13. 22:12

A sajtokat már 2-3 órával a felszolgálás előtt ki kell venni a hűtőszekrényből.

 A desszertnek szánt sajtok szobahőmérsékleten adják vissza igazi aromájukat. A sajttálban 4-5 féle sajtot kínáljunk, hogy a fogyasztó vendég ízlésének megfelelően válogathasson. A felkínált sajtok között legyen kemény, félkemény és lágy sajt is. (Így pl. ementáli, edámi, rokfort, camambert stb.)
A feltálalt sajtokat díszíthetjük szőlővel, mogyoróval, dióval, de illik a sajtokhoz az aszalt szilva, a kajszi stb. is. A sajtok mellé kifejezett ízű gyümölcsöt (pl. illatos körtét) ne tegyünk, mert gyengíti a sajtok kellemes aromáját.
A vendéglátásban ajánlatos a francia szokás meghonosítása, amikor mindenki maga vágja le sajtszeletét és kedve szerint bort kortyolgat vagy gyümölcsöt, esetleg kenyeret eszik mellé. Ha szeletekre vágjuk a sajtot, akkor azok kis 2-3 cm-es szeletek legyenek, amelyeket különböző zöldségfélékkel is díszíthetünk (retek, uborka, tojás stb.).

 
Aktuális

A képek és szövegek folyamatos feltöltés alatt vannak. Ami még lesz: bővülő képtár, rövid leírások, vidám történetek a tanya életéből.


Kis türelmet kérünk mert tehenet és kecskét fejünk, finom sajtot készítünk (amiről fotót is találtok majd).

 
Elérhetőségünk

Kuha-tanya
2627 Zebegény
Bő-Szob 1.
Telefon: 06-30-634-6579

e-mail: kuhatyanya@gmail.com

 
Rólunk írták

 

KATT AZ ÚJSÁGRA!

 
Öcsi és kedvencei
 
Bekukkantók
Indulás: 2003-07-21