Kuha tanya
Tartalom
 
Szállás

Felújítás miatt átmenetileg nincs szállásunk. 

Bővebben itt...      (katt a felíratra)

 
A mi kecskesajtunk!

KATT A SAJTRA!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Amit a sajtról tudni kell!
Amit a sajtról tudni kell! : A sajt konyhai tárolása

A sajt konyhai tárolása

  2003.08.13. 22:11

Sajtból, mindig csak annyit szerezzünk be, amennyit néhány nap alatt elfogyasztunk.


 Ettől függetlenül ismerni kell a sajtok eltarthatóságát. A háztartásban a kemény és félkemény sajtokat 7-10 napig, a lágy sajtokat pedig csak 2-3 napig tároljuk. Ha felvágunk sajtokat számoljunk azzal, hogy minőségük csökken, a vágási felületük beszárad, esetleg penész is megjelenik.
A sajtok vágási felületét fedjük le alumínium fóliával, hogy ezáltal csökkentsük annak beszáradását és így a levegőtől elzárva csökken a penészesedés veszélye is.
A hűtőszekrényben tárolt felvágott sajtok felületén a beáramló levegő nedvességének lecsapódása következtében penészfoltok jelennek meg. Ezeket a részeket le kell vágni és a penészmentes rész még fogyasztható.
A sajtokat óvjuk az idegen szagokat átadó anyagoktól. Legcélszerűbb a sajtot, sajttartó edényben tárolni a hűtőszekrényben. A sajtok tárolására legalkalmasabb az 5-8°C hőmérséklet, ami a hűtőszekrény zöldség-gyümölcs rekeszében van
.

 
Aktuális

A képek és szövegek folyamatos feltöltés alatt vannak. Ami még lesz: bővülő képtár, rövid leírások, vidám történetek a tanya életéből.


Kis türelmet kérünk mert tehenet és kecskét fejünk, finom sajtot készítünk (amiről fotót is találtok majd).

 
Elérhetőségünk

Kuha-tanya
2627 Zebegény
Bő-Szob 1.
Telefon: 06-30-634-6579

e-mail: kuhatyanya@gmail.com

 
Rólunk írták

 

KATT AZ ÚJSÁGRA!

 
Öcsi és kedvencei
 
Bekukkantók
Indulás: 2003-07-21