Balzsamozott kecskesajt:
2003.08.13. 22:00
Nagyon finom és különleges étel.
Hozzávalók: 14 dkg félkemény kecskesajt, 2 kisebb fej vöröshagyma, 10 dkg cukor, 0,5 dl balzsamecet, 0,5 dl édes fehérbor, só, liszt A hagymát 1 cm vastag karikákra vágjuk. A cukrot a serpenyőben karamellizáljuk, beletesszük, beletesszük a hagymakarikákat, majd sózzuk. Ha egy kis levet eresztett meglocsoljuk a balzsamecettel és a fehérborral. Addig pároljuk, míg a leve vissza nem sűrűsödik. A kecskesajtot felszeleteljük, lisztbe forgatjuk és rostlapon pirosra sütjük. Tálaláskor a párolt hagymát a tányér közepére halmozzuk, ráhelyezzük a kecskesajtot, majd meglocsoljuk a balzsamos szafttal. Díszíthetjük borban áztatott mazsolával.
|