Kuha tanya
Tartalom
 
Szállás

Felújítás miatt átmenetileg nincs szállásunk. 

Bővebben itt...      (katt a felíratra)

 
A mi kecskesajtunk!

KATT A SAJTRA!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Receptek
Receptek : Grillezett kecskesajt zöldsaláta halmon:

Grillezett kecskesajt zöldsaláta halmon:

  2003.08.13. 21:56

A sajt igen jól harmonizál a zöldsalátán. Lehetőleg ne használjunk fejes salátát.

 

A sajtot kb. 1 cm vastagra vágjuk. Az előforrósított grillre helyezzük és kevés oliva olajon mindkét oldalát aranysárgára pirítjuk. Fontos, hogy a grill igen forró legyen, különben pirulás nélkül csak szétolvad a sajt. A sajt igen jól harmonizál a zöldsalátán. Lehetőleg ne használjunk fejes salátát. A salátához oliva olajjal, pár csepp citromlével és valamilyen nemes ecettel (pl. málna, eper, balzsam, sherry, stb.) dresszinget készítünk. A dresszinget csak akkor keverjük el a salátával, ha a sajt már tálalásra kész. A salátát ki lehet egészíteni további ízfokozókkal, pl. felülről megszórhatjuk a tálalás befejezéseként vajban pirított szemlekockákkal (pl. sóval, borssal, petrezselyemmel, fokhagymával vagy rozmaringgal ízesítve), vagy pirított magokkal (pl. tök, szezám, napraforgó, stb.) A sajt melegen kerüljön a salátára. Mivel rossz hővezető nem fogja átadni a meleget, ami által a saláta összeeshetne.

 
Aktuális

A képek és szövegek folyamatos feltöltés alatt vannak. Ami még lesz: bővülő képtár, rövid leírások, vidám történetek a tanya életéből.


Kis türelmet kérünk mert tehenet és kecskét fejünk, finom sajtot készítünk (amiről fotót is találtok majd).

 
Elérhetőségünk

Kuha-tanya
2627 Zebegény
Bő-Szob 1.
Telefon: 06-30-634-6579

e-mail: kuhatyanya@gmail.com

 
Rólunk írták

 

KATT AZ ÚJSÁGRA!

 
Öcsi és kedvencei
 
Bekukkantók
Indulás: 2003-07-21