Balzsamozott kecskesajt:
2003.08.13. 22:00
Nagyon finom s klnleges tel.
Hozzvalk: 14 dkg flkemny kecskesajt, 2 kisebb fej vrshagyma, 10 dkg cukor, 0,5 dl balzsamecet, 0,5 dl des fehrbor, s, liszt A hagymt 1 cm vastag karikkra vgjuk. A cukrot a serpenyben karamellizljuk, beletesszk, beletesszk a hagymakarikkat, majd szzuk. Ha egy kis levet eresztett meglocsoljuk a balzsamecettel s a fehrborral. Addig proljuk, mg a leve vissza nem srsdik. A kecskesajtot felszeleteljk, lisztbe forgatjuk s rostlapon pirosra stjk. Tlalskor a prolt hagymt a tnyr kzepre halmozzuk, rhelyezzk a kecskesajtot, majd meglocsoljuk a balzsamos szafttal. Dszthetjk borban ztatott mazsolval.
|